Samstag, 19. März 2011

Japonia - războiul naturii cu omenirea

Lecții de demnitate, onoare și civilizație mentală
Textul curge haotic începând din 14.03.2011

Doamneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, n-am mai plâns de mult atât de mult, atât de tare, uitându-mă la televizor. Mă refer la evenimentele din Japonia, cutremurul din 11 martie, de 9°. Cuvântul ”dramă” devine gol și neînsemnat față de ceea ce se întâmplă: oameni și animale. Bine că unii sunt îngrijorați de căderea bursei sau de falimentarea propriului business, ca rezultat direct al catastrofei din arhipeleagul nipon. Arătau azi o filmare a doi căței. Unul rănit, alb, care stătea întins în noroi și un altul, cu o zgardă și un medalion din metal la gât, mizer, crăcăcant, alb cu maro. Cel cu zgardă stătea și îl păzea pe cel întins. La un moment dat, când cel alb a ridicat capul, cel cu zgardă și-a ridicat laba stângă și a pus-o ușor pe capul celuilalt, ca o mângâiere. Auzise voci de oameni și s-a îndreptat către aceștia, temător, cât să fie văzut, după care i-a chemat spre cățelul suferind ..... și am izbucnit în plâns!
 Mă întreb de ce nu se renunță total la aceste centrale nucleare. Dacă nici acum nu se renunță, înseamnă că omenirea chiar își caută sfârșitul nimicitor cu bună știință, pentru că rasa umană nu are cum să stăpânească forța naturii dezlănțuite, iar o natură dezlănțuită distruge fără discernământ orice este creat de om.
Cetățeni francezi și britanici au primit de la guvernele țărilor lor posibilitatea gratuită de a părăsi Japonia.
A început specula cu iod. E tragic și inuman, desigur, că unii câștigă bani din catastrofa asta. Înțeleg că și în România e un fel de isterie incipientă, farmaciile  își termină stocurile.
Japonia încă nu a cerut ajutor altor state. Ei spun, că încă nu au evaluat situația și, ca urmare, nu au ce să ceară. Au acceptat doar ajutorul financiar din partea organizațiilor de Cruce Roșie.
   În Japonia a nins ieri, azi ......
   Împăratul Japoniei, 77 de ani, a ieșit pe post și a transmis un mesaj de durere și încurajare și speranță populației. Un mesaj scurt, maxim 5 fraze.
   În a patra zi de la catastrofa din 11 martie, o autostradă care fusese despărțită în două în urma deplasării solului, era nivelată și din nou în stare de funcționare ..... față de realitatea românească, acest lucru este absolut șocant. În România, nu se reușește așa ceva de 20 de ani.
   Nu am auzit nici cel mai mic comentariu legat de furturi, prăduiri, tâlhării în haosul de neimaginat din Japonia. Sunt oare japonezii populația care ar putea pune România pe picioarele sale, conform potențialului de care dispune această țară, ca și resurse naturale?!?!
   Și lacrimile curg în continuare ....
Vineri, 18 martie, la exact o săptămână de la dezlănțuirea apocalipsei în Japonia, japonezii încep să curețe cenușa, să facă recensământul morților, să caute dispăruții ...... scene cutremurătoare se derulează în continuare pe canalele de televiziune.
Apariția în public a împăratului are semnificații adânci pentru fiecare japonez în parte.
Japonezii dau o imeeeeeensă lecție de valori umane.
În România, în data de 18 martie, oamenii s-au bătut, s-au călcat în picioare pentru a putea cumpăra ....... zahăr mai ieftin!!! Deși oferta comerciantului era condiționată de o cantitate fixă: 6 kg de zahăr!! Am văzut o filmare cum adunau cu mâinile, de pe podeaua magazinului, zahărul împrăștiat din niște baxuri sparte. Îl adunau în pungi, sacoșe și plecau cu el acasă, marfă gratuită!! Cum e posibil așa ceva?! Cum e posibil să te bați pe zahăr??? Înțeleg să intru în panică dacă nu mai am aer sau apă, dar zahăr?!?! 
Mă uitam pe presa internațională care comentează evenimentele din Japonia: nici vorbă de disperare, nici vorbă de furturi, jafuri, hoți, călcat în picioare pentru a dobândi ceva. Toți stau frumos la coadă ca să poată da un telefon, ca să cumpere 5 sau 10 litri de benzină, ca să primească o sticlă cu apă potabilă .... Este absolut incredibilă diferența.
 Japonezii au trecut în doar câteva minute de la liniște, luxul căldurii și hranei, al energiei electrice, la frig, întuneric, lipsă de alimente și apă și așa trăiesc de o săptămână, fără să le fie clar ce va urma. Să reclădești sau să ajungi să trăiești la același nivel pe care îl aveai înainte de dezastru..... este practic imposibil și pentru mulți timpul este prea scurt. 
19.03.2011
Un nou cutremur mare în Japonia, 6 grade pe scara Richter! Radioactivitatea a fost constatată în aer pe coasta californiană, SUA. S-a afirmat la un moment dat că după cutremurul principal din 11 martie, au mai existat în jur de alte 700 de replici ale scoarței terestre.
Începi să te întrebi ..... Pământul, încotro ....? Dacă ..... Opiniile legate și de apropierea lunii față de pământ sunt atât de diverse și, inevitabil, contradictorii .....
22.03.2011 - alte trei cutremure de peste 6 grade/Richter. Sute de replici au urmat cutremurului principal din 11 martie. Va deveni Japonia o altă Atlantidă?

 
 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen