Montag, 13. Februar 2012

”NI SE STRICĂ COPILUL” în portbagaj! O Românie lăsată doar în grija unui dumnezeu, deși statul este cel care ne ia contribuțiile și taxele, nu dumnezeu!


13.02.2012, ora 22
”Morții nu au murit din cauza zăpezii, ci din cauză că băuseră.” - zise capul piramidei politice. Ah nu, că mă scuzoaiele mele (! - expresie mic-burgheză moștenită din generație în generație), că dragonul din povești are mai multe capete. Sau noi nu avem dragoni, ci doar o caracatiță imensă? Sunt obosită. Prea obosită.
26 de persoane au murit în locuințe neîncălzite, acestea fiind acoperite integral de zăpadă (status 12.02.2012).
În zona Lehliu, dintr-o mașină înzăpezită, care se afla în drum de la spital spre casă și în care se afla o mamă leuză și un bebeluș mort, pus în portbagaj, una dintre persoanele din mașină sună la un post de televiziune și convorbirea este dată în direct pe post. ”Cum stați cu căldura în mașină, mai rezistați?” ”Nu putem face cald, că NI SE STRICĂ COPILUL!” - și femeia a pufnit în plâns.
Familia plecase din București, pentru a ajunge acasă să facă înmormântarea bebelușului decedat.
Oficialitățile spun: ”Da, primul drum pe care localnicii și l-au deszăpezit era poteca spre cârciuma satului!”. În condițiile în care, în multe sate din România, păstrate ostentativ la starea lor de sărăntocie primitivă, din toate punctele de vedere (o singură fântână cu apă potabilă la tot satul, electricitate nema sau cu porția, toalete în curte și tot felul de delicii fashionable specifice unei țări europene la început de deceniu doi al secolului XXI) – deci, în multe astfel de sate cârciuma este, în același timp, magazinul mixt de unde sătenii își mai cumpără și alimente elementare.

0800 821 218
021 305 55 50 -  numere de telefon puse la dispoziția locuitorilor Bucureștiului, pentru cei care locuiesc singuri și au nevoie urgentă de ajutor, de către Primăria Capitalului.

Șeful de la Transelectrica, Horia Hăhăianu, dă un comunicat și spune că România ar putea rămâne fără resurse.
Traian Băsescu iese și spune că nu e adevărat, că România nu are nici o problemă momentan.
Sistarea exportului de curent electric a fost pusă în discuție încă de joi, 9 februarie 2012, de către directorul de la Transelectrica.
Acesta a fost demis de către noul prim ministru, Ungureanu. Indirect, direct de către ministrul Economiei. Pentru că președintele nu poate demite, dar îl poate pune pe prim ministru să o facă. Și etc. etc.
Vezi MEDIAFAX 
 Premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a solicitat ministrului Economiei să îl demită din funcţie pe directorul general al companiei Transelectrica, Horia Hăhăianu, pentru proastă comunicare în privinţa resurselor de energie disponibile, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

"Şefului Transelectrica i s-au reproşat proasta comunicare în privinţa resurselor energetice ale ţării şi faptul că dinspre companie au fost lansate declaraţii contradictorii, care au creat panică", au arătat sursele.
Transelectrica a anunţat, vineri, că "din cauza deficitului de energie electrică" din Sistemul Energetic Naţional-SEN (secete prelungite, temperaturi foarte scăzute, scăderea cotelor în lacurile de acumulare, reducerea stocurilor de cărbune, paăură şi gaze naturale), în anumite ore nu sunt resurse pentru acoperirea necesarului de consum şi de export. 

Compania a mai anunţat, că, de asemenea, nu există rezervele necesare unei funcţionări sigure a SEN, astfel că Transelectrica SA este nevoită să aplice reducerea graficelor de export conform procedurii operaţionale.
Luni, Transelectrica a difuzat un alt comunicat, în care arată că, la ora actuală Sistemul Energetic Naţional funcţionează în condiţii de siguranţă şi nu există riscul sistării alimentării cu energie în regim normal a populaţiei. 
   Ce se ascunde în această poveste? Profituri pecuniare imense care intră, probabil, în buzunarele personale ale unora și altora (așa denumiții ”băieți deștepți!)
   ”Vă pot asigura că nu există nici un fel de pericol ca populația să rămână fără energie electrică.” – declară Băsescu azi, la 15,30.
   Bulgaria a sistat exportul de 3 săptămâni!!! Serbia de două zile!!! Numai România nu. Culisele acestei povești  ..... o schema absolut incredibilă, povestită pe post de Iulian Iancu, președintele Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei.
   Ninge necontenit de peste 30 de ore. Ninge din nou, peste zăpada înțepenită de vreo două săptămâni.
Valea Oltului a abundat în avalanșe astăzi, șoseaua este blocată. Valuri, valuri de zăpadă cădeau precum cascadele amazoniene, debit inimaginabil. Zona filmării: Călimănești, Cozia.
   Cifra oficială de morți în doar două săptămâni: 74. Plus cei din casele deja îngropate sub zăpezi, care vor ieși la iveală după miros, la primăvară. Deocamdată, zac în niște cavouri de gheață. Să fie 300? Și câte suflete de animale? Și câți viitori muritori de foame, cărora le-au murit toate animalele și păsările în ograda acoperită de zăpezi? Fără număr, fără număr, fără număr.
   Comuna Glodeanu, satul, Cârligu Mare, județul Buzău – preotul Marin:
   Nu au curent electric, nici un utilaj nu le eliberează drumul principal de acces. Ce îi așteaptă? Foame, sete, frig. Comuna primitivă. În momentele în care mașinile televiziunile au plecat, s-au retras și utilajele. De ce ?!?!
   Oamenii bătrâni și singuri au pierdut noțiunea timpului, credeau că este o noapte foarte lungă. Casele fiindu-le acoperite de zăpadă, ei neavând curent electric, nu făceau diferența dintre zi și noapte.
O bătrână a stat cu soțul mort în casă acoperită de zăpadă, timp de o săptămână. Au terminat și resturile de lumânări din biserică, nu mai au nimic. Nu mai au lemne.
Și ce face președintele țării, ce fac oficialii? Spun public că în România, AZI, nu există necesitatea instaurării stării de urgență 

De citit
și aici de citit 
Președintele țării trăiește în altă dimensiune. Iaca de citește:
”Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că unele administraţii locale au fost depăşite sau dezinteresate în legătură cu eliberarea drumurilor şi că îi este greu să creadă că la nivelul unei comune nu puteau fi găsite patru tractoare care să fi fost dotate cu pluguri şi folosite la deszăpezire.
"Este evident că (...) administraţiile locale au fost de multe ori şi depăşite şi uneori dezinteresate. Nu aş vrea să spun mai mult şi nu este treaba mea să fac această analiză, dar îmi este greu să cred că pe raza unei comune nu există patru tractoare care să fi fost dotate cu lame şi, fără a lupta cu viscolul, dar măcar după viscol să încerce să creeze condiţiile minime de mişcare pentru comunităţile din satele aparţinătoare unei comune. E un exemplu, poate neinspirat, dar e un exemplu", a spus Băsescu.
El a concluzionat că "România nu are dotarea per ansamblu pentru a face faţă la exigenţele populaţiei în astfel de condiţii meteo" şi a adăugat că "în acest domeniu ori trebuiesc făcute contracte la nivelul statului, de către Administraţia Naţională a Drumurilor şi Consiliile Judeţene, ori trebuie găsite alte formule comerciale de cooperare cu firmele care dispun de utilajele necesare". 
Sursa:  mediafax
WTF?!?!?!?!?!
”Trying to hide and not see, not hear, not feel, not speak, not talk, just ignore!!”
România nu are dotarea necesară pentru a face față exigențelor populației? Eeeei, nu mă zăpăci, ce zici tu acolo??? Că ”iarna nu-i ca vara” sau cum? Se referea la ăia morți deja sau cei în hipotermie sau îngropați în casele lor transformate în cavouri înghețate? 
20-22 de ani, statul român, prin reprezentanții lui în mod special, a construit o piramidă spiralată a furtului pe picior mare, dar nu a construit o infrastructură decentă, România a rămas la nivelul de ev mediu avansat și din acest punct de vedere. Douăzecișidoi de ani este un interval îndelungat, în care o mână de gospodari pot face minuni inimaginabile. O Românie fără datorii externe în 1990 se uită acum la un genocid indirect și pe termen lung al propriei populații. Dacă nu ar exista cât de cât donațiile de bani, produse, timp, energie, de la suflet la suflet, în situații de forță majoră și calamități naturale ar muri probabil sute de mii de suflete. În mod normal, ninsoarea, chiar și la debitul avut în ultima perioadă, nu ar fi trebuit să conducă către stare de calamitate. Dacă .... 
Dl. Berca - noul ministru al Administrației și Internelor - nou declara (14.02.2012) că nu vor fi probleme deosebite cu inundațiile .... aha ... deci milioanele de tone de zăpadă se vor evapora și nu vor fi inundații. Interesantă abordare.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen